Gastouder Harderwijk KinderopvangWelkom-Kind Harderwijk e.o. doet alles wat mogelijk is om de veiligheid en betrouwbaarheid van gastouderopvang te garanderen. Wij kennen al onze gastouders (inmiddels zo’n 85!) persoonlijk. Wij stellen de gezonde en veilige opvang van uw kind op de eerste plaats.

Alle gastouders hebben een opleiding EHBO voor kinderen en hebben een verklaring omtrent het gedrag gekregen.

Voordat de opvang van start gaat wordt een uitgebreide risicoinventarisatie gedaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Hierbij worden alle ruimtes waar uw kind tijdens de opvang mag verblijven bezocht. Onze bemiddelingsmedewerkster Simone maakt daarbij concrete afspraken met uw gastouder om de veiligheid en gezondheid van uw kind zo goed mogelijk te waarborgen. Welkom-Kind draagt hieraan ook in concrete zin bij door het verstrekken van rookmelders en stopcontactbeveiligingen.

RIE gastouderopvang, veiligheid en gezondheid, ehbo voor kinderen, veilige kinderopvangAls de opvang is gestart wordt uw gastouder tenminste 2 maal per jaar bezocht. De afspraken voor veiligheid en gezondheid zijn dan, net als pedagogische aspecten, belangrijke onderwerpen.

Welkom-Kind heeft een eigen pedagogisch beleidsplan. Dit beschrijft de pedagogische doelen die voor gastouderopvang van belang zijn. Deze doelen zijn gericht op emotionele veiligheid, gelegenheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competentie, gelegenheid tot het ontwikkelen van sociale competentie en de kans om zich waarden en normen eigen te maken. Al onze gastouders kennen ons pedagogisch beleidsplan. Dit plan wordt uiteraard ook aan u ter beschikking gesteld.