Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het kabinet heeft het grootste gedeelte van de coronamaatregelen losgelaten. Voor de kinder- en gastouderopvang gelden er geen specifieke maatregelen meer. Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is per 25 april 2022 komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is een informatiedocument beschikbaar gesteld waarin verwijzingen zijn opgenomen naar informatieve websites. Belangrijkste twee punten in het informatiedocument voor gastouderopvang zijn de volgende: 

  • Voor gastouders geldt dat er geen opvang geboden kan worden in het huis waar iemand positief is getest op corona. De positief geteste persoon gaat ten minste 5 dagen in isolatie en de klachten moeten daarna ten minste 24 uur helemaal weg zijn. Daarna kan er weer opvang plaatsvinden, mits er geen andere persoon in het huishouden positief is getest op corona.
  • Het blijft van belang om ouders te informeren over een besmetting in de groep of klas, zodat in bijzondere omstandigheden, zoals een kwetsbare huisgenoot met een verhoogd risico op ernstig beloop, maatwerk geleverd kan worden in samenspraak met de GGD en eventueel de behandelaar van de kwetsbare persoon.

Het informatiedocument en de actuele beslisboom is voor u beschikbaar op onze website:

Informatiedocument Kinderopvang Covid-19 25-4-2022.pdf

Beslisboom 0 jaar t_m groep 8 – BOinK AJN RIVM_ 250222 (2) Informatiedocument Kinderopvang Covid-19 25-4-2022.pdf

Mocht het virus weer oplaaien en er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan zal het protocol weer geactiveerd worden. 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau Welkom-Kind